Noodlijn

Antwoorden op

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor een wespennest verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van een wespennest zijn €70. Wanneer wij een wespennest verwijderen, geven wij hier seizoensgarantie op.

Kan ik een wespennest laten zitten?

Of je een wespennest kunt laten zitten, hangt af van de locatie van het nest en of er nog actieve wespen aanwezig zijn. Als het wespennest zich bevindt op een plaats waar je geen hinder ondervindt van de wespen en de wespen ook geen overlast veroorzaken, kun je het nest ongemoeid laten. Zelfs als het wespennest niet meer actief is en er geen wespen meer aanwezig zijn, is het mogelijk om het nest te laten zitten.

Echter, als je last hebt van de wespen uit het nest, is het raadzaam om het wespennest te laten verwijderen door Veenstra’s gecertificeerde bestrijders. Wij kunnen op een veilige en effectieve manier het wespennest verwijderen, waardoor de overlast wordt verminderd.

Hoelang blijven wespen leven in een nest?

Wanneer een nest bestreden is, kan het een paar uur, tot enkele dagen duren voordat alle wespen uit het nest dood zijn. Als een nest niet bestreden wordt, blijft de kolonie groeien totdat de winter zijn intrede doet.

Heb ik last van wespen of bijen?

Het is niet ongebruikelijk dat mensen wespen en bijen door elkaar halen, aangezien beide insecten geel en zwart van kleur zijn. Als u een geel-zwart gestreept insect ziet vliegen, kunt u mogelijk niet direct bepalen of het een bij of een wesp is. Toch zijn er eenvoudige manieren om ze van elkaar te onderscheiden. De kleuren van wespen zijn over het algemeen feller dan die van bijen. Daarnaast kunt u ze visueel onderscheiden door te kijken naar de breedte van hun taille: bijen hebben over het algemeen een bredere taille, terwijl wespen een smallere taille hebben. Bovendien hebben bijen vaak kleine haartjes op hun lichaam, terwijl wespen meestal kaal zijn.

Een andere manier om bijen en wespen te onderscheiden is door te kijken naar hun gedrag en behoeften. Wespen worden vaak aangetrokken door menselijk voedsel, vooral zoete lekkernijen, terwijl bijen zich meestal richten op bloemen vanwege de nectar en stuifmeel die ze bevatten.

Heb ik garantie na de bestrijding van een wespennest?

Ja. Wanneer u door Veenstra een wespennest laat verwijderen, kunt u erop vertrouwen dat het nest volledig wordt geëlimineerd. Toch kan het gebeuren dat er op dezelfde plek opnieuw een nest ontstaat. Om te voorkomen dat u opnieuw kosten maakt, bieden wij een seizoensgarantie. Dit betekent dat wij kosteloos terugkomen als er in hetzelfde seizoen opnieuw een nest verschijnt, op voorwaarde dat het zich op dezelfde locatie bevindt als het eerste nest. Deze garantie vervalt zodra de winter aanbreekt, omdat het nest dan vanzelf verdwijnt. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze garantie niet geldt als u het advies van ons (gedeeltelijk) heeft genegeerd.

Hoe wordt een wespennest bestreden?

Een nest in direct contact met de woning, wordt bestreden met stuifpoeder. Dit poeder bevat insecticide, die onder druk in de opening van het nest wordt gespoten. De wespen die het nest betreden nemen dit poeder mee, waardoor de rest van de kolonie, waaronder de koningin, wordt vergiftigd.

Een nest buitenshuis wordt niet vergiftigd. Met een speciale zuiger worden de wespen opgezogen,
waarna het nest wordt weggehaald.